Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 16:05 - Принцесата и жабокът-доказателството, че двуизмерната анимация още е жива!
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 1717 Коментари: 2 Гласове:
4



Тази Коледа беше особено плодотворна откъм трудове от седмото изкуство. Джеймс Камерън се завърна със супер хит, който разби всички възможни класации и се превърна в най-печелившия филм на всички времена (едва ли е нужно да споменавам името му). Излезе един доста качествен римейк на „Коледна песен”, който ни показа историята от една по-различна гледна точка.
Между тези два хита, се прокрадна и новата двуизмерна анимация на Дисни „Принцесата и жабокът”. Когато разбрах, че филмовата компания, винаги радваща ни с качествени и жизнени трудове ще се връщат към своя класически стил на анимация, бях особено ентусиазиран. И така, без да се замислям реших да се впусна в новия прочит на една добре позната приказка.
Историята ни запознава с Тиана, обикновена сервитъорка, мечтаеща да отвори огромен ресторант в който да постигне мечтите си и да постигне последното поръчение на починалия си баща. За да събира пари за мястото, тя работи на няколко места едновременно, в автентичния Ню Орлиънс. В този град пристига едно кралско лице, търсещо приключения. Младия принц Навин, бързо попада в ръцете на зъл вуду магъосник, който го превръща не в друго, а в обикновен жабок... Така по време на един маскен бал, на който трябва да присъства той се разкрива пред Тияна, която отново облазнена от мечтата си за светло бъдеще целува жабока... и самата тя се превръща в такава. Двамата са принудени да бягат от злия магъосник, който праща сенки и зли магии по следите им. Но те, няма да са сами...
Не, този филм не е нито от ранга на Покахонтас, нито от ранга на Красавицата и звяра, Цар Лъв или който и да е друг анимационен филм от класическият период на Дисни. Но това не го прави по-слаб или по-изтъркан. Напротив, той носи собствена магия и смисъл, които отново пробождат сърцето с помощта на силната емоция и невероятната анимация на доказалите се гении от една от най-успешните филмови компании. Имаше мнения, че музиката нямала същата сила и обаяние, каквато предишните филми са имали. Според мен обаче музиката си е точно на място, в стил Дисни, но отново модерна, хващаща и караща те да се поклащаш от удоволствие на стола и да мечтаеш заедно с главните герои. Главните действащи лица са озвучени от Аника Нони Роуз (Тиана) и Бруно Кампос (Принц Навиин, които в българския варянт е озвучен от Владо Карамазов), които харизматични и забавни.
Моят последен съвет е-гледайте този филм. Отдайте се на поуката му. Усетете емоцията му. Позволете лъчът светлина породен от светулките да ви докосне, тъй като тя е едно от малкото неща, способни да го направят в днешно време. Не е важно дали човек е грозен или красив, важното е какво носи в сърцето си.


Тагове:   анимация,   още,


Гласувай:
4



1. анонимен - Филмчето е много сладко!
15.02.2010 01:04
Филмчето е много сладко!
цитирай
2. kometapg - Такава анимация те кара да се пре...
18.02.2010 00:20
Такава анимация те кара да се пренесеш в един невероятен и красив свят и да забравиш ставащото наоколо. Поздрави, Ваньо!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1209882
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930