Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2010 19:00 - How to train your dragon (2010)
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 1441 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.04.2010 21:50


image

От Ерагон насам не е имало филм, който да включи драконите в главна роля. И ето, четири години по-късно, от Dreamworks решиха да ни представят своята нова трийзмерна анимация „Как да си тренираш дракона”. Без някакви особени очаквания, аз се впуснах в това анимирано приключение.

 

Историята разказва за Хикъп (в българския вариант-Халцук), който мечтае да стане викинг, като великия си баща Стоик. В този магичен свят, викингите, населяващи малкото градче Бърк, се борят срещу ужасяващите дракони, които унищожават къщите и посевите на безобидното население. Хикъп, мечтае някой ден да се превърне в един от онези велики отмъстители, които да спрат унищожението, и да върнат мира в малкото градче. Но има един проблем. Младото момче не е нито силно физически, нито пък особено сръчно. То е един прост чирак, влюбен във войнствената Астрид. Един ден обаче, докато търси обезнадежден някоя малка следа към целта си, той намира хванал се в клопка дракон. Преди обаче да го убие и да се докаже пред баща си и пред своите съселяни, той прочите в очите на дракона същият страх, какъвто не веднъж е изгрявал и в неговите... След като освобождава дракона, между тях бавно, но сигурно се заражда приятелство, което ще им помогне в много битки и изпитания.

 

Технически филмът е почти съвършен. Няма как да отрека, че анимацията е на едно изключително високо ниво. Ниво, което превръща филма не само в един сносен филм за дракони, а в една от най-добрите анимаций през последните години. С „Как да си тренираш дракона, Dreamworks отново се подреждат до филмите на класиките на Дисни. Драконите във филма са добре направени, макар и никой от тях да не може да се сравнява с прекрасната Сапфира, на която се насладихме преди няколко години. При все това, великолепните морски гледки от въздуха спират дъха и успяват да задържат вниманието на зрителя.

 

Във филма главният герой се озвучава от до сега безизвестния за мен Джей Барушел (Хикъп / Халцук), който се справя сравнително добре с ролята си, като успява да стане симпатичен на зрителите. Известни актъори във филма са Джерард Бътлър, който озвучава величествения баща викинг-Стоик и Америка Ферера (Астрид), известна ни от популярния сериал „Грозната Бети” и от няколко други комедийни филма.

 

Като цяло „Как да си тренираш дракона” е една стопляща сърцето история за два свята, които най-после виждат своите прилики и загърбват разликите си. Два свята, които се сливат в едно след дълга битка и побеждават границите, като единствената такава за тях остава... небето.



Тагове:   train,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1203882
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031