Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 12:14 - Rent (Наем)
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 1472 Коментари: 1 Гласове:
2



 

Продължавам с ревютата по мюзикъли. Следващия музикален филм, който ще ви представя е адаптацията по известния Бродуейски мюзикъл-Наем. Като една от най-успешните и дълго играни на известната сцена музикални постановки, нямаше как да не се сдобие и с филмова адаптация. Със задачата се зае не кой да е, ами самият Крис Кълъмбъс, като за актъорския състав, събира отново оригиналните актъори, поставили за първи път постановката на Бродуей.

Филмът отваря с главната песен от филма „Seasons of love”, която е една от много уникални композиторски попадения в мюзикъла. Следва една бунтарска картина, показваща млади хора, които отказват да платят своя наем. Но зад тази бунтарска картина, се крие нещо много повече. Борба със Спина, водена от млад композитор, искащ да напише своята последна песен, преди да умре, на име Роджър. Млада танцъорка на име Мими, опитваща се да оправи живота си, чрез пагубната сила на наркотиците. Режисъор, търсещ своето вдъхновение в претъпканите улици на Ню Йорк на име Марк и още куп герои, които се опитват да намерят своя път един към друг и да постигнат, онова, за което толкова мечтаят. Свободата на бохемския живот.

Без да преувеличавам, ще кажа, че това е една изключителна история. Досваща, замисляща и показваща ни какви са днешните времена, и как едно нещо, няма как да бъде разглеждано само от една страна.

Музиката е невероятна. Всяка песен носи своя заряд, което е изключително важно за толкова съвременен мюзикъл.

Както казах шест от оригиналните артисти от постановката, заемат своите роли. Подобен е случая с Антъни Рап (Марк) и Адам Паскал (ХИВ позитивния рок музикант Роджър). Те се справят доста добре с ролите си, като показват и завидни гласови данни. Изключително бях впечатлен от изпълнението на Росарио Доусън (Мими). Тя е изключително красива и талантлива актриса, и с това отново го показва, като изиграва бунтарката, по най-добрия възможен начин.

Дали препоръчвам Наем? Разбира се. Това е една история, която ще ви покаже грешките на младото поколение, но и истината, че винаги може да има втори шанс, дори и времето да не може да бъде върнато назад.

 

8 / 10

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kometapg - Твоите ревюта винаги успяват да ...
21.05.2010 17:48
Твоите ревюта винаги успяват да събудят интереса ми към някой филм, дори и да съм с предубеждение за него. И почти никога не съм съжалявала!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1203857
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031