Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 13:44 - Принцът на Персия : Пясъците на времето
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 2123 Коментари: 1 Гласове:
3



image

Екзотични пейзажи. Красиви принцеси. Храбри принцове. Всичко това е само част от достойнствата, на толкова обсъждания напоследък филм, по всеизвестната игра за Персийския принц. Принцът на Персия : Пясъците на времето.

Историята ни запознава с младия принц Дастан, осиновен от краля на персите, заради своето чисто сърце и смелост. Съдбата го събира с млада принцеса на име Тамина, чието кралство е несправедливо обвинено в действия срещу Персия, за да може от нея, да бъде иззета тайнствена кама, способна да отключи невероятна сила. Изведнъж, Дастан е притиснат до стената, когато е обвинен в убийството на персийския крал. Той трябва да бяга от собственото си кралство, като единствения според него човек, готов да му помогне, е неговия чичо Низам. Уви, младият принц открива много повече интриги под безоблачното наметало на едно просто желание за власт.

Филмът е едно пътешествие насред красиви пустини и омайни оазиси. С невероятни каскади и ефекти, той ви предоставя един спиращ дъха букет от всичко онова, което един летен хит трябва да има. Разбира се, филмът си има и минуси. Един от тях е сценария. Не, че играе изключителна роля в летните продукции от този ранг, но този минус определно се набива в очите, дори и да не си изявен кониман. Някои реплики буквално се дублираха, сякаш сценаристът не е могъл да измисли нещо по-оригинално или поне сходно. За разлика от излезлия две седмици по-рано филм Железният човек 2, тук нещата се развиват доста бързо, филмът е наситен с екшън, което до някъде оправдава нескопосаните части от сценария. Не съм играл игрите обстойно, за това не мога да изказвам мнение доколко се разминава от основните действия в играта, но в моите очи целият филм е едно огромно забавление. Ефектите са наистина качествени. Че какво друго може да очакваме от продуцент като Джери Брукхаймър и режисъор като Майк Нюъл?

Актъорския състав е също една от силните части на филмът. Джейк Гиленхал (принц Дастан), макар и да не беше любимия ми избор точно за тази роля, всъщност се справи задоволително добре. Не че се изисква някаква особена актъорска дарба, за да подскачаш по покривите и да размяташ кинжали. Актъорът е направил всичко по силите си, за да създаде някакви впечатления, дори в ненатоварваща продукция като тази, за което заслужава поздрави.

Джема Артертън (Тамина), която видяхме и в кинохита „Сблъсъкът на титаните” е добре изглеждаща млада жена, и тук показва достатъчно от своята харизма, че да е един от образите, които успяват както да дразнят, така и да будят нещо като страст в сърцето на зрителя.

Злодеят тук е в ролята на Бен Кингсли (Низам) и е изигран по един умел, будещ презрение у зрителя нячин, който макар и да има някоя друга треска за дялане, е една успешна работа.

Като цяло това е „Принцът на Перси : Пясъците на времето”. Нито повече, нито по-малко. Вярвам, че силна компания като „Дисни”, ще успее да докара зрителите по киносалоните със силната рекламна кампания, и да ни осигури няколко години по-късно продължение. Защото Принцът на Персия, е едно стилно приключение, каквото „Карибски пирати : Проклятието на Черната Перла” беше преди доста лета.

7 / 10




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Направо си е точно така, както си го ...
04.06.2010 00:03
Направо си е точно така, както си го написал. Много добро ревю.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1203857
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031