Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 19:07 - Истинска измама
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 1774 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.07.2010 00:50


image

Отдавна се говореше за завръщането на Камерън Диаз и Том Круз насред типичния им жанр-екшъна. Това стана в края на юни, когато филмът с интересно заглавие „Knight and day” излезе по кината, макар и не особено радушно посрещнат нито от критици, нито от фенове. Няколко дни по-късно (което, признавам си, беше голяма изненада за мен) се състоя и премиерата му в нашата красива, малка България. И тъй като аз не съм човек, който се впечатлява от мнението на критиците, реших да си изградя собствено мнение за филма, впечатлен от динамичността на трейлъра (но дори и тя понякога лъже).

Филмът (озаглавен на български “Истинска измама”) разказва историята на симпатичната Джун, която пътува за сватбата на сестра си. Ала когато пристига на летището тя се запознава с тайнствения Рой Милър, след като на два пъти се сблъсква с него. Когато обаче се подготвя да се качи в самолета, тя е уведомена, че трябва да изчака по-късен полет. Така срещата на Рой Милър и сексапилната жена приключва... до следващия път, който всъщност е по-скоро отколкото могат да предположат. Изведнъж, незнайно откъде, се намира място за Джун и тя ентусиазирано се качва в самолета, щастлива, че ще стигне навреме за сватбата на своята сестра... без дори да подозира какво яростно приключение я очаква.

Когато излезнах от кино салона с усмивка на уста, стигнах до извода, че филмът всъщност е една приятна изненада. В него няма много смисъл, макар и да има една-две реплики, които да докосват, не е нещо кой знае колко ново, нито пък се опитва да се вземе прекалено насериозно. Но той върши идеално работата си като екшън, а именно-да забавлява. Филмът е едно стилно приключение с много каскади, много убийства и яростни гонки с коли и мотори. Мога да кажа, че този филм ми хареса дори повече от „Мисията невъзможна”, тъй като както казах-той не се приема насериозно и има доста бързи забежки към комедията, които лично на мен страшно ми допаднаха.

Актъорския състав беше спекулиран дълго време. Последния филм, в които се снимаха Том Круз и Камерън Диаз заедно беше леко мистичната продукция „Ванила скай”. Тук те са „гръб о гръб” в един съвсем различен жанр, в който никак не им е трудно да се впишат, след като изиграха по автентичен начин ролите си и Камерън Диаз в „Ангелите на Чарли” и Том Круз в „Мисията невъзможна”. Нито един от двамата не е загубил форма, макар и вече да са на доста годинки, но както се вика „Човек е на толкова години, на колкото се чувства душата му”.

Както винаги, поне за мен, критиците се оказаха прекалено взискателни към един жанр, в който най-важно е забавлението. А „Истинска измама” е една страхотна гонка с времето, която ще допадне на всеки истински фен на екшъна. За мен, филмът е една добра подготовка за смайващата визия на „Последният повелител на въздуха”, който при нас пристига чак септември.

Оценка :

image

Оценка : 67 / 100





Гласувай:
4



1. kometapg - Ревюто ти е написано много профе...
10.07.2010 13:00
Ревюто ти е написано много професионално. Бих казала, че е доста по-добро от това, което четох във вестника! А актьорите, каквото и да казват, са утвърдени и любими на много зрители! Явно един симпатичен филм, направен за лятно развлечение. Поздрав!
цитирай
2. thefaceoftheshadow - Благодаря ти Светле,
18.07.2010 19:41
това са наистина едни забавно прекарани 2 часа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1209676
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930