Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 00:27 - Имаме ли нужда от „български Моисей”?
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 12199 Коментари: 46 Гласове:
43


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дълго подготвях статията, която сега искам да споделя с вас приятели. Да си призная, бях готов с нея още миналия месец, но поради някакви странни опасения все отлагах нейното пускане в блога си. Проблемът е, че тази статия е доста по-пряма от нещата, които съм свикнал да пиша. Пък и не разбирам от политика, а ще видите, че статията има и такъв характер. Но преди всичко, това е статия за нещо, което напоследък е покосило всички ни-вярата в спасението на България. Признавам си, че не разбирам от политика, но каквото виждам... го виждам. Надявам се да не бъда разбран погрешно с този си постинг, защото в него искам да кажа някои важни неща... Вижте сами.

България. Един мрачен нюанс от европейската действителност. Един умиращ красив цвят, насред бодли и хранещи се с повърхността му насекоми. А в този цвят-малки хора угнетени от големи бабаити и политици, лутащи се между собствените си егоистични интереси. Каква картинка. Агонизиращи спомени за една отминала велика история, която поколенията забравят с всеки изминал ден. В какво се превръщаме ние? В какво се превръща страната ни?
Да погледнем парламента и това, което си позволяват нашите любими министри. Министър без портфейл?! Колко класово звучи това прозвище. Особено когато то е свързано с човек, който нарича народа си „шибан”. Независимо с каква цел е изречена квалификацията, тя е непристойна за един министър. Най-малкото, на какво ще научи това младото поколение, което гледа от властниците ни и се учи на „стил” и „култура”. Да, говоря за Божидар Димитров. Но той не е единствения, който явно показва своята ненавист, към изнемощелите хорица, в които сме се превърнали. Друг подобен пример е нашият любим министър-председател Бойко Борисов, който наскоро ни нарече „некачествен материал”. Господ да ни е на помощ при такива позитивно настроени управници. Но освен, че трябва да търпим обидите на нашите министри, ние трябва да преглъщаме и горчивия залък на тяхното лишено от всякаква оригиналност чувство за хумор. Едва ли има някой, който да не знае най-известния подвиг на министъра на финансите Симеон Дянков. Той с усмихва сподели с всички нас, че в момента бюджета на разпадащата се страна, всъщност може да се сравни единствено с една постна пица. Нечувано!
А как стоят нещата с населението? Поредната жалка картинка. Някакви хора се опитват да забравят проблемите си, като се крият зад тиради от забавни програми и просташки музикални ритми. Крият се, зад различни алкохолни напитки, като си мислят, че се забавляват, а всъщност, дълбоко в себе си осъзнават, че с пиянството се опитват да прикрият проблемите, които в България, страната на разбитите мечти и надежди, не са никак малко. Освен това, дори и малцинствата в страната ни, се опитват да съботират нашия и без това разбъркан начин на живот. Предполагам помните случая преди месец, когато банда разярени роми убиха човек.
Но не само малцинствата и политиците са ни виновни за унищожените животи. Ние сами рушим всичко, до което се докоснем. Все още не се знае със сигурност кой е извършил убийството на сестрите Белнейски, които паднаха като едни от първите жертви на новороденото българско озлобление. Какво направихме, когато това лято бяха намерени мощи на Свети Йоан Предтеча? Нашата злоба за пореден път проговори и ни дари единствено с безплодни спорове и съмнения...
СТОП! СТОП! СТОП!
Докога ще мълчим? Докога ще се страхуваме да видим истината в очите и да признаем грешките си? А можем ли сами да се спасим или ще ни трябва спасител, подобен на Моисей от известната легенда? Този Моисей, ще трябва да разцепи водите на океана от гняв и обвинения и да ни отведе в едно по-добро време, където да можем да живеем не като „най-бедната държава в Европейския съюз”, а като нещо по-проспериращо. Но този борец за свобода, дори и дарен с най-мощните божи сили, ще трябва да се бори не само с подтисниците на народа ни. Той трябва да накара хората да повярват. Трябва да върне надеждата в едни сърца, които отдавна са забравили светлината на състраданието, дори и към самите себе си. Спасителят трябва да се пребори с хулите, които са станали ежедневие на „наследниците на Бай Ганъо” и от такива, да ни превърне отново в обикновени хора, способни без срам и страх да подадат ръка, дори и на най-жалкия и омерзен човечец. Новият Моисей, трябва да преглътне обидите, които несъмнено ще се носят като неприятен мирис около него и да продължава да се бори в неравна битка с човешкото безразличие.
Как този Моисей, ще се пребори с никнещите като тръни проблеми, не зная. Особено силен е неговия най-голям враг, неверието, което всъщност е във всички нас. А дали новият Моисей няма да е сбор от общите ни усилия и любов, които отдавна сме забравили ? Време е да докажем, че нито сме „шибани”, нито „некачествени” и ако не го направим скоро, то нашите министри ще са направили поне един верен ход-ще са ни казали истината.
Остава надеждата, че отнякъде, някой ден ще се яви спасител, който ще ни накара да повярваме в утрешния ден. А колкото до враговете ни-грабителите ще се впуснат в отвореното от силата на Моисей море, което ще се сгромоляса върху им и ще ги превърне в спомен, прикрит под необятната шир на едни мъртви тегоби.




Тагове:   нужда,


Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)))
14.09.2010 00:30
На нас война не ни трябва - стигат ни : една продължителна зима и една дълга магистрала и ще се изтрепем сами:)))
цитирай
2. thefaceoftheshadow - starbuck69
14.09.2010 00:31
Жестока истина... Тази злоба ме уморява и ме кара да пиша подобни неща... Радвам се, че ме посети! Поздрави!
цитирай
3. анонимен - :)))
14.09.2010 00:44
България има два основни проблема - лошите политици и разбитите пътища.
Без тях, щяхме да сме образцова европейска страна!:))
цитирай
4. mimayordanova - наистина ли си на 18
14.09.2010 00:45
наистина ли си на 18
цитирай
5. анонимен - :)))
14.09.2010 00:48
Възрастта е без значение, важното е, че момчето е умно, будно и му пука за страната си!!! Което е похвално!
цитирай
6. thefaceoftheshadow - mimayordanova
14.09.2010 00:53
Всъщност вече съм на 19. Но наистина възрастта едва ли има особено значение... важното е това за което се бориш и отдадеността ти за него. Поздрави!
цитирай
7. thefaceoftheshadow - starbuck69
14.09.2010 00:54
Радвам се, че мислиш така. Наистина ми се иска нещата в страната ни да се подобрят... уви, на този етап, както каза, двата основни проблема направо ни вадят очите. Поздрави!
цитирай
8. aqualia - Надеждата, че за България ще има и по-светли дни...
14.09.2010 05:05
...свързвам с будната съвест на млади хора като теб! Поздрави!
цитирай
9. thefaceoftheshadow - aqualia
14.09.2010 09:47
Радвам се, че мислиш така! Благодаря ти за мнението! Поздрави!
цитирай
10. bizcocho - Поздравление за написаното!
14.09.2010 13:36
Поздравление за написаното!
цитирай
11. sparhawk - знаеш отдавна
14.09.2010 15:21
мнението ми, че злобата е най-големия и най-съществен проблем в България. Желанието винаги да се делим, по всеки повод, желанието противникът не просто да бъде победен, а стъпкан и унижен, нетърпимостта към другия и различния, невъзможността да се приеме, че има и по-талантливи, умни и красиви от нас и така нататък. Надеждата ми е в подобрение с поколенията, но трудничка ми се вижда тази задача, с агресивната простотия, която е навсякъде.
цитирай
12. armorica - В началото беше словото
14.09.2010 16:37
А словото започва от мисълта. Такава като вашите мисли и вашата вяра, че е възможно те да се осъществят. Оттам ще дойде и този Мойсей, за когото пишете.
цитирай
13. enjoy6 - А защо все трябва да чакаме да се яви някой?
14.09.2010 16:58
Не би ли трябвало да започнем от себе си, ама наистина
всеки един от нас, защото днешните управници, колкото
и усилия да полагат, не биха могли да ни измъкнат от блатото!
А, не бихме ли могли да се запитаме и кой ни доведе до това дередже?
Все от някъде трябва да се започне и естествено, този който прави усилия, обира негативите.
Все пак те поздравявам за гражданската позиция, но остава и едно но...
цитирай
14. valsodar - НЕ
14.09.2010 17:11
На нация от роби, Мойсей не й е нужен - нужен й е Андрешко :)))

Тази нация е обречена на умиране и друга по-достойна да заеме мястото й по нашите земи!
цитирай
15. andrei - Поздрав и от мен!
14.09.2010 17:15
Пиши!Явно си умен и чувствителен младеж,затова продължавай да пишеш и не щади усилия,които ще доведат непременно до промяна на мнозина!
цитирай
16. thefaceoftheshadow - bizcocho
14.09.2010 21:29
Радвам се, че хареса! Поздрави!
цитирай
17. thefaceoftheshadow - sparhawk
14.09.2010 21:31
Напълно вярно Спар! Мнението ми е същото като твоето, но все пак аз мисля, че и ние можем да се променим... Много е да мисля, че веднага всичко ще се промени, но постепенно... може би... Поздрави!
цитирай
18. thefaceoftheshadow - armorica
14.09.2010 21:32
Надявам се да дойде... А се надявам и други да го очакват като мен. Поздрави!
цитирай
19. thefaceoftheshadow - enjoy6
14.09.2010 21:33
Точно това е и идеята ми. Моисей е в самите нас... Просто трябва да го открием. Бъдещето е в наши ръце! Поздрави!
цитирай
20. thefaceoftheshadow - valsodar
14.09.2010 21:34
Много пъти съм си мислел това... както и вярвам, много хора... Но пък трябва да даваме шансове и аз определено ще продължавам да вярвам в българската доброта... дори и да не я намеря никога. Поздрави!
цитирай
21. thefaceoftheshadow - andrei
14.09.2010 21:35
Много се радвам на мнението ти. Надявам се наистина хората да се вслушат в онова, за което пиша, защото имам какво да кажа и искам да го кажа... Благодаря ти, че разбра! Поздрави!
цитирай
22. thefaceoftheshadow - valari
14.09.2010 21:36
Радвам се, че статията ми ти хареса. За едно нещо никога не е виновен само един. Но, че ние сме по-виновните, вярно е! Поздрави!
цитирай
23. bogolubie - Ей, приятелю, много трудно име си си избрал! Немога да го прочета.
15.09.2010 13:20
Имаш голям талант! Но защо ни е Мойсей, когато имаме вече Христос - Спасител?! Времето не спира, галопира! Спасител има. Нашата задача е да открием лицето Му! Да Го поставим на пиедестал и в сърцата ни и навсякъде...Медиите са се вързали с нечистите сили, защото им се виждат по-интересни и по-лесна примамка за незнаещата публика. Когато на 40 години видях библията, разбрах с ужас колко много ни е отнето. И не мисли, че тази вяра преобразява само духовното. Не напразно са казали великата мъдрост: Здрав дух, здраво тяло. Подгоним ли нечистите духове, ще оздравеем като народ и духовно и физически. Преминах през тази метаморфоза и затова пиша тези думи с пълна увереност. Бъди благословен в име Господне! Амин!!!
цитирай
24. bogolubie - Ето едно мое стихотворение, написано под въздействието на Божият Дух още през 1993 год.
15.09.2010 13:30
АСТРОЛОГИЧЕСКИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ
НЕ СА УГОДНИ НА БОГА

" Нека приближат сега астролозите,
звездобройците и предвещателите на
новолунията, и нека те избавят от това,
което ще дойде върху тебе!
Ето, те ще бъдат като плява, огън
ще ги изгори, неще могат да се избавят от
силата на пламъка, понеже той не ще бъде
въглен, да се огрее някой, или огън, пред
който да седне."
Исая 47 :13 и 14


Какво огромно, чудно множество пророци,
предсказващо чрез астрология съдби
и подпомагащо безчетни, зли пороци
у твърде авантюристичните души!

Продават изпечатани табулограми
и купувачи на надежда плащат в брой,
очаквайки от Щастието телеграми,
но наслояващи на гръб греховен слой.

Планират и нареждат случаи и случки,
и с въжделенията си строят живот,
но пътя към добруването не налучкват,
а си копаят, без да знаят, собствен гроб,

защото Бог ни е определил съдбата
и само Той единствен може да смени
това, което ни измъчва днес душата,
и само Той изпълва всички празноти.

ЕСТИР
цитирай
25. thefaceoftheshadow - bogolubie
15.09.2010 20:20
Благодаря ти за изчерпателното мнение. Дано нечистите духове ни напуснат по-скоро... Поздрави!
цитирай
26. aqualia - Да ни преведе през трудния път на "прехода" ли?
15.09.2010 21:51
Бог да изпрати отново скрижалите си?
Всичко това вече се е случило... и ако спазваме законите Му, няма да има защо да го чакаме! Това е моето скромно мнение. ...Но както казват някъде по света : Човеци много, хора малко!
Успех, Чисто сърце!
цитирай
27. megg - Извън политиката
15.09.2010 21:58
Човек винаги има нужда от един Мойсей - най- малко, за да направи възможен пътя към Обетованата земя! Хубава вечер!
цитирай
28. thefaceoftheshadow - megg
15.09.2010 22:03
Дано някой ден да я намерим! Хубава вечер и на теб!
цитирай
29. monaliza121 - За жалост
16.09.2010 00:08
След време ще разбереш, че са ни казали истината.
Хубаво си го написал, но се усмихнах тъжно на оптимистичния край.
Все пак, надеждата /за Мойсей/ умира последна.
Поздрав!
цитирай
30. thefaceoftheshadow - monaliza121
16.09.2010 06:39
Знам, че са ни казали истината... но както казваш ти остава надеждата. Надеждата, че ще променим истината. Поздрави!
цитирай
31. kometapg - Поздравявам те за позицията! И аз ...
16.09.2010 15:49
Поздравявам те за позицията! И аз искам да вярвам в нещо наистина добро, което предстои да ни се случи! Но все пак от всички нас зависи да направим тази промяна възможна, а не само да чакаме появата на нов Моисей!

цитирай
32. thefaceoftheshadow - Така е Светле...
16.09.2010 20:14
...Моисей е в нас, ние сами трябва да го открием! Поздрави!
цитирай
33. sparotok - поговорка
16.09.2010 21:45
Има една стара поговорка - Когато ученикът е готов, тогава и учителят ще се появи.

Иска се воля, силно желание за промяна, решителност, за да тръгнеш по правият път. Казано е още - Помогни си сам да ти помогне и Господ!
цитирай
34. thefaceoftheshadow - sparotok
17.09.2010 00:26
Сами си ковем съдбата, това е така. Дано се научим да я ковем качествено. Поздрави!
цитирай
35. анонимен - Поздрав и
17.09.2010 00:50
от мен.
цитирай
36. thefaceoftheshadow - katana
17.09.2010 00:55
Благодаря ти! И лека нощ!
цитирай
37. bogolubie - Дали ще ни напуснат нечистите духове зависи от нас!
17.09.2010 13:13
Ако го искаме, ще действаме в тази посока. Разгласяването на Истината зависи от много хора, защото народът ни мъдро е казал, че една птичка пролет не прави и едно дърво гора не е.
цитирай
38. pegas08 - Стягай се, момко!
17.09.2010 23:16
Може и да си ти, човек не знае!
Станеш ли, да черпиш!
цитирай
39. thefaceoftheshadow - pegas08
17.09.2010 23:21
Дали е възможно изобщо това...? Не вярвам, но пък се радвам, че други вярват! Благодаря ти за това! Поздрави!
цитирай
40. henzelski - Казано е:
18.09.2010 09:05
"Каквото сам си направиш, целият свят да се събере не може направи същото...". Извън нас спасители няма, има интереси. А в нас какво има, Иване, кой да ти каже...;)
цитирай
41. ivesa - Нямаме нужда от Моисей
18.09.2010 09:50
Просто трябва да сме по-ефективни във всичко,което правим.Поздрави!:))).
цитирай
42. thefaceoftheshadow - henzelski
18.09.2010 12:09
Ние трябва да покажем какво има в нас... Само ние можем! Има надежда! Поздрави!
цитирай
43. thefaceoftheshadow - ivesa
18.09.2010 12:09
Отново да го кажем-Моисей е във всички нас! Поздрави и благодаря, че се отби!
цитирай
44. stoineff - Дори уморен от злобата,
19.09.2010 21:56
от поста се вижда волята за промяна! Поздрави! Всичко е в нашите ръце!
цитирай
45. thefaceoftheshadow - stoineff
19.09.2010 22:30
Има я волята, дано се намерят и истинските хора, в хората! Поздрави и от мен!
цитирай
46. razkazvachka - Наистина си на 18 - само хората под 21 години успяват да го кажат!
23.09.2010 02:16
Всички знаем останалото - но нямаме решението...
Защото не искаме да си свършим тежката работа - човешкият прогрес не става за един ден, за един мандат, нито е въпрос на "веднъж завинаги".
Лидери много - мениджърите ги няма. Нали е нашенски изразът: на шивача децата ходят най-зле облечени, на фризьора - несресани, на учителя - ненаучени... На най-разбиращата от математика и информатика нация - сметките й не излизат, а информацията е технологично задръстена....
Мойсей е във всеки от нас - няма го богът...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1210124
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930