Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 19:04 - Последната битка!
Автор: thefaceoftheshadow Категория: Други   
Прочетен: 6005 Коментари: 9 Гласове:
29

Последна промяна: 27.12.2012 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте приятели!
Вероятно вече и сами се досещате за какво ще пиша този си пост. Преди всичко, отново, за да ви представя част от романа, с който участвам вече 3 месеца в конкурса "Търся издател". "Черният ангел-Раждането на един от нас" усети и силата на първото място и унижението да си много по-долу в класацията. По време на класацията, той беше и на второ и на трето и на първо място, стана четвърти, пети и дори шести. Но къде ще бъде накрая? Това е най-важният въпрос и се надявам вие да ми помогнете да намеря отговора.
Искам да ви представя още един откъс от романа. Откъс изпълнен със свобода и с надежда, точно както съм се опитал да напиша цялото произведение...

И докато се носеше към смъртта обхванат от вятъра, наметалото прикрито под блестящата ризница, дълбоко под топлия пуловер, излезе на свобода. Развя се като черно знаме на спасението.    В съзнанието на Крис изкънтяха три далечни думи.. Всяка секунда зазвучаваха все по-силно. Докато накрая не излязоха изкрещяни от мечтаещите за спасение устни.  - ИСКАМ ДА ЛЕТЯ!!!    И тогава се случи чудо. Нещо, което дори Кристиян не очакваше, макар да му се бяха случили хиляди странни неща в последните месеци.    Черното наметало се разцепи на две и се превърна в криле. Черни като катран, техните пера прошумяха през вятъра, а светлината леко се отрази в острите рогчета, с които завършваха върховете им.     Падащото тяло се закова на място, изправено във въздуха, като зловеща кукла на конци.    С отворени от изненада уста и очи Крис огледа перата около себе си. Докосна ги и допирът до мекотата им го накара да потрепне. Сякаш бе птица, която отново бе възвърнала крилете си.    Не можеше да повярва на очите си. В миг осъзна, че има контрол над тях, както имаше над ръцете и краката си. Леко ги сви назад, след което отново ги опъна напред. Засмя се на новата сила, която откри в себе си. Погледна под краката си и забеляза, че е бил доста близо до острите камъни на дъното на тази пропаст. Бързо обаче им обърна гръб и се устреми нагоре. Вятърът галеше лицето му със силните си ръце. Чистият въздух изпълни дробовете му и летящия човек избухна от ръба на скалата точно пред своя учител.    - Лети, лети! - крещеше му той.    Крис разпери криле и полетя към небето. Докосван от лъчите на слънцето, той се устреми към белите като памук облаци. Спря се във въздуха и се стрелна надолу към зелените дървета, които сякаш го приветстваха.    Летеше над тях и над всички хълмове, които се издигаха към небето.. Летеше над непознати езера и реки. Видя красиви водопади, сливащи водите си в малки вирове.    Занемя пред красотата, която изведнъж се бе разкрила пред него. Светът се променяше, а той летеше над цялата тази мечтана реалност. Като птица, спасяваща се от черно-бялото ежедневие.    Отново се издигна към небето. В див порив извади великолепния меч и го размаха към небето. С боен вик отново се спусна към мястото, откъдето бе започнало пътешествието.    Бавно се заспуска към хълма, където Михаил чакаше спокойно. Той бе приседнал на чистата земя и приглаждаше доволно брадата си.    Крис стъпи на земята и осъзна, че крилете му отново са се слепили във величественото наметало. Най-после осъзна неговото предназначение и се зарече никога да не го крие.. Преметна го назад и погледна към Михаил. Макар че му беше  леко ядосан, чувстваше се и благодарен. Момчето се беше превърнало в млад мъж.  
Надявам се откъсът да е привлякъл вашето внимание. Знам, че много от вас вече са гласували и наистина им благодаря за това. Вие, скъпи приятели, ме подкрепяхте още от началото и ми вдъхвахте вяра, че все пак не съм останал незабелязан, макар и избутан отново в ъгъла. Това бяха три месеца на различни емоции, които аз никога няма да забравя. Искам да благодаря и на kometapg, една чудесна моя приятелка, която винаги ме подкрепя и дори сега не се отказа от мен и от Черния ангел. Благодаря на всички ви! Ако все още има някой, който не е гласувал, нека го направи оттук- www.bukvite.bg/poem.php Ето един поздрав, който се надявам да ви хареса.

 



Тагове:   битка,


Гласувай:
29



1. desilazarova - Откъсът е много хубав! Дано да ус...
29.11.2010 20:14
Откъсът е много хубав! Дано да успееш да реализираш мечтата си! :)
цитирай
2. razkazvachka - Хей, писателю! Нали знаеш - публикуват се едни, на други се дава Нобелова награда,
30.11.2010 09:09
а съвсем трети са онези, които читателите харесват!
Ти си пиши, един ден ще си имам един метър изправени в библиотеката ми твои романи:)))
цитирай
3. makont - Успех,
30.11.2010 09:50
ти заслужаваш!
цитирай
4. kometapg - И ще продължавам да те подкрепям, ...
30.11.2010 11:06
И ще продължавам да те подкрепям, защото заслужаваш!
цитирай
5. zabavnata - Здравей!
30.11.2010 14:47
Пристрастно казвам,че това което прочетох в "Черният ангел - Раждането на един от нас" ми е най-близко като усещане. Бих искала да прочета този роман!
Пожелавам ти успех!
цитирай
6. kleopatrasv - Дано успееш. . " Черният ан...
03.12.2010 11:52
Дано успееш.." Черният ангел...." е едно невероятно четиво, докоснало много души...
Поздрави за шедьовъра!
цитирай
7. thefaceoftheshadow - Благодаря...
03.12.2010 20:15
...на всички ви приетяли! Радвам се, че все пак има хора, които са усетили заряда, с който писах ангела. Надявам се, броят на тези хора да се увеличава! Поздрави на всички!
цитирай
8. zabavnata - Добро утро!:)
04.12.2010 09:44
Май трябва да си върна думите назад за опорочените конкурси. Явно този НЕ е.
Радвам се, че хората харесват ангела, доброто. Мисля, че метаморфизите идват при всеки човек в различен етап от живота му, но важното е, че е за добро.
Успех на теб и твоя ангел!:)
цитирай
9. thefaceoftheshadow - zabavnata
04.12.2010 14:39
Благодаря, надявам се да е така! Ще се боря до последно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thefaceoftheshadow
Категория: Други
Прочетен: 1209664
Постинги: 157
Коментари: 2986
Гласове: 10155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930